Facțiunea social-democrată care i-a asigurat liniștea lui Dragnea în timpul revoltei condusă de Gabriela Firea și Paul Stănescu începe să-și piardă încrederea în Dragnea, notează Știri pe Surse, citând surse participante în CeX al PSD.

Portavocea noii grupări, Marian Oprișan, și-ar fi dorit ca PSD să pornească un război total cu președintele Iohannis, ca urmare a refuzului repetat al acestuia de numire în guvern a Liei Olguța Vasilescu. 

Lipsa de reacție a șefului PSD pe subiectul în cauză alimentează și mai tare suspiciunile conform cărora, prin trecerea Olguței Vasilescu de la Muncă la Dezvoltare, Dragnea a urmărit tocmai înlăturarea acesteia din Guvern, pe fondul popularității crescute a acesteia. 

Mai mult decât atât, Oprișan l-a acuzat pe Dragnea că ar fi plătit articole de presă denigratoare la adresa Olguței Vasilescu și a lui Claudiu Manda, pe subiectul casei din Craiova. Președintele PSD i-a întrebat pe cei doi dacă sunt de acord cu acuzațiile, aceștia abținându-se de la orice comentariu, semn că erau de acrod cu acuzațiile lansate de Oprișan. 

În semn de amenințare, liderul suprem al PSD Vrancea i-a amintit lui Liviu Dragnea că în acest an ar trebui organizat un Congres pentru alegerea noii echipe de conducere, răspunsul șefului PSD uimind pe toată lumea: „Dar poate nu mai doresc încă un mandat,” a declarat Dragnea.