Octavian Greblă a fost instalat la conducerea IAR Ghimbav, companie strategică de interes naţional, care produce echipamente pentru industria aeronautică. El este fiul lui Toni Greblă, secretarul general al Guvernului şi fost judecător la Curtea Constituţională. Decizia de numire a lui Octavian Greblă în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al IAR Ghimbav a fost luată de către acţionarii societăţii, însă la adunarea generală a participat doar reprezentantul Ministerului Economiei, care deţine 64,89% din acţiuni, potrivit Adevărul.

În noul Consiliu de Administraţie au mai primit mandate provizorii Ruxandra-Rodica Anghel (director în Direcţia Industria de Apărare din Ministerul Economiei), Alin Guţu (consilier în cabinetul Ministerului Economiei) şi Măriuca-Oana Pistol (consilier superior în Ministerul Economiei şi fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie IAR Ghimbav) şi fostul deputat Emil Niţă, care este administratorul independent.

Din declaraţia de avere depusă de fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie, funcţia ar fi remunerată cu 2761 de lei/lună, sumă netă.

Octavian Greblă nu a publicat deocamdată un CV, însă din declaraţia sa de avere se poate vedea că deţine funcţia de consilier juridic la Compania Naţională de Investiţii, precum şi consilier la Ministerul de Externe, de unde primeşte 73.200 de lei anual. Octavian Greblă a fost şi viceconsul la Paris, începând cu anul 2012 şi cel puţin până în anul 2015, fiind detaşat direct de la Ministerul Afacerilor Europene.

Fostul ministru Titus Corlăţean a declarat despre acesta că: „Domnul Alin Octavian Greblă are studii superioare în domeniul managementului instituţiilor europene şi o experienţă de 7 ani în funcţie specifică, în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Departamentului pentru Afaceri Europene, respectiv Ministerul Afacerilor Europene”.