Tudorel Toader, ministrul justiției spune că astăzi, în ziua moțiunii care îl vizează, va primi studenți la minister și abia ulterior se va ocupa de chestiunile „de la capitolul neprevăzut”. Într-o declarație care sfidează agitația din PSD, Toader spune că nu se va consulta cu nimeni în legătură cu posibila demisie sau remaniere.

„O zi ca multe altele în care sunt la minister, depun jurământul unii de asimilat judecător-procuror, primesc studenți care vin în vizită la minister și le voi face o scurtă prezentare a ministerului, după care îi voi lăsa cu colegii mei pentru mai multe amănunte, moțiunea de cenzură și ce va mai fi, să spunem, la capitolul neprevăzut pe ziua de astăzi”, a declarat Tudorel Toader.

Fiind întrebat ce vrea să le transmită colegilor din Senat în condițiile în care liderul PSD a precizat că Toader nu mai e susținut de PSD, ministrul Justiției a întrebat retoric:

„Moţiunea se dezbate acuma aici sau în Senat? Este posibilă orice variantă pe care o prevede Constituţia, orice variantă pe care o vor decide decidenţii. Eu sper că îmi fac treaba până în ultimul moment, ca ministru. Repet, este o regulă, un principiu, care spune că trebuie asigurată continuitatea activităţii autorităţii, că nu poţi să spui : gata, eu am auzit că mă remaniază şi plec. Nu e posibil aşa ceva, trebuie proces-verbal, predare-primire către noul ministru, în final sigiliu şi la gară, cum se spune”.

De asemenea, Toader a adăugat că nu exclude varianta unei demisii, dar a transmis că nu se va consulta cu liderul ALDE, Tăriceanu, sau nu altcineva în această privință.

„Am luat în calcul ambele variante (remaniere şi demisie -n.r.). Din momentul în care am spus până apare în Monitorul Oficial, nu am spus care e procedura prin care apare în Monitor altcineva, prin urmare, sunt toate căile posibile. Dacă decizia e a mea, nu o discut cu domnul Tăriceanu. Nu am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală”, a completat ministrul Justiţiei, scrie Digi24.ro.