Nu există senzori de evitare a obstacolelor, precum cei găsiți pe dronele mult mai scumpe DJI, dar există totuși barometrul care o ajută să mențină o altitudine constantă și GPS-ul care o ține pe loc.

Aceasta este una dintre acele drone profesionale ieftine cu foarte multe caracteristici, de exemplu se întoarce singură la locul de decolare dacă își pierde semnalul sau se apropie momentul în care rămâne fără baterie. Intervalul de 1000 metri în care poate zbura nu este uimitor, dar este suficient de mare pentru majoritatea utilizatorilor.

Ce caracteristici sunt importante la o dronă?

Stabilitatea dronei

Stabilitatea unei drone este foarte importantă pentru un zbor precis și pentru filmări clare. De obicei acestea sunt obținute cu ajutorul GPS-ului, a barometrului pentru înălțime și a poziționării optice.

Drona Hubsan Zino are integrat atât GPS cât și barometru.

Durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei pentru drone ar trebui să fie de cel puțin 15 minute de zbor. Totuși, indiferent de valoare ar fi bine să aveți și câteva baterii de rezervă, este păcat să întrerupeți distracția atât de repede.

Hubsan Zino are o autonomie de 23 de minute de zbor în condiții perfecte și de 18 minute în condiții mai dificile.

Interval de zbor

Intervalul de zbor poate schimba cu adevărat ce fel de imagini puteți captura cu drona dvs. Majoritatea dronelor ajung undeva la 300 de metri, Hubsan Zino poate zbura până la 1000 de metri.

Camera foto

Rezoluția camerei nu reprezintă totul. Culorile, claritatea și bitrate-ul sunt foarte importante pentru imaginea generală. Camera de pe Hubsan Zino are o rezoluție reală 4K.

Stabilizarea imaginii

Dacă ar trebui să identificăm cel mai important factor al unei drone cu cameră, atunci din punctul nostru de vedere este stabilizarea imaginii. O cameră instabilă cu rezoluție 4K va obține rezultate mult mai slabe decât una cu rezoluție 720p stabilizată cu gimbal.

Hubsan Zino dispune de o stabilizare pe 3 axe, excepțională, care își face treaba aproape perfect.

Specificații dronă Hubsan Zino

Drona Hubsan Zino a făcut foarte multe furori înainte de a fi lansată pe piață, în special datorită caracteristicilor sale nevăzute în comparație cu prețul deja cunoscut.

Principalii concurenți ai acestei drone sunt DJI Spark și mai recenta Xiaomi FIMI X8, care, chiar dacă sunt mai scumpe, au caracteristici similare.

Calitatea construcției acestei drone este foarte bună, dar nu excelentă. Am putut observa ceva diferențe de calitate în cazul transmitătorului care se simte ca fiind unul din plastic ieftin, sub nivelul DJI.

În pachet, alături de această dronă veți mai găsi:

  • Bateria
  • Telecomanda
  • Elice de rezerva
  • Încărcător
  • Trei tipuri de cabluri pentru smartphone
  • Manual de utilizare

Specificații:

Camera: Da

Rezoluție: 4K

Gimbal: Da, pe 3 axe

Telecomanda: Da

Motor: Brushless

Autonomie: 23 de minute

Distanță zbor: 1000 metri

Pliabilă: Da

Card: microSD

Calitate cameră

Trebuie să recunoaștem că în ciuda așteptărilor, suntem multumiți de calitatea imaginilor obținute cu drona Zino. Există o oarecare neclaritate a imaginii pe margini, dar este un lucru des întâlnit chiar și la cele mai pretențioase camere.

Gama dinamică este bună, dar există și mici probleme, de exemplu într-o imagine foarte strălucitoare, în punctele cele mai îndepărtate, unele elemente își vor pierde din detalii.

Gimbalul în sine este stabilizat pe 3 axe și pur și simplu nu avem niciun fel de obiecție, funcționează așa cum trebuie și credem că este unul dintre cele mai stabile pe care le-am văzut de ceva vreme.

Telecomanda și modurile de zbor

Telecomanda se simte puțin mai ieftină decât în cazul dronelor mai scumpe, dar per total aceasta controleaza ușor și bine drona. Până la urmă contează cum merge, nu neapărat cum se simte în mână. Calitatea acesteia este un compromis pe care îl putem accepta dacă toate funcțiile funcționează corect.

Drona poate fi configurată pentru a funcționa în mod standard sau sport, ceea ce o va face considerabil mai rapidă, dar înregistrările nu vor mai fi atât de line.

Există o rotiță pentru a controla gimbalul camerei în sus și în jos și câteva butoane utile precum lansarea automată sau întoarcerea acasă.

Telecomanda are un dezavantaj

Vorbeam despre funcția de întoarcere automată la locul din care a decolat. Aceasta poate fi declanșată automat dacă drona are bateria pe terminate sau dacă își pierde semnalul.

Totusi există o problemă mare în toate acestea, telecomanda nu vă anunță atunci când rămâne fără baterie. Eram obișnuiți ca acesta să emită un sunet când se întâmpla să rămână fără baterie, dar aceasta nu a făcut nimic.

Așadar am rămas cu drona în aer în timp ce telecomanda s-a închis din lipsa bateriei. Din fericire, drona Hubsan Zino s-a întors singură la locul de plecare și totul a fost în ordine.

Moduri de zbor Zino

Drona Hubsan Zino are o mulțime de moduri de zbor, unele dintre ele fiind foarte utile chiar și pentru momentele în care faceți filmări profesionale, nu doar pentru a vă juca.

Modul waypoint

Un mod waypoint standard vă ajută să schimbați efectiv direcția dronei și a unghiului camerei în timp ce zburați, ceea ce este foarte interesant și util.

Modul orbită

Un mod de zbor standard, fără probleme, face pur și simplu exact ceea ce spune. Poate dă uneori mici erori dacă zburați pe vânt puternic.

Modul de urmărire

În acest mod, puteți urmări fie semnalul GPS al telefonului dvs, fie puteți urmări subiectul de pe ecran. Acest mod funcționează foarte bine și reușește să urmărească subiecții chiar dacă rulați sub dronă.

Modul de zbor în linie

Acesta a fost favoritul nostru, deoarece puteți configura o anumită traiectorie pe care drona să zboare automat și apoi să faca acest lucru în timp ce dvs încercați să obțineți cea mai bună fotografie din lateral.

Aceasta este drona Hubsan Zino, o dronă din gama profesională dar cu un preț mult mai mic în comparație cu concurenții reali. Veți găsi pentru aceasta și o mulțime de accesorii drone de rezervă, de la baterii, elice și până la protecții, cabluri și ce mai aveți nevoie pentru aceasta.

Articol susținut de smart-products.ro