Lansat în luna martie, A5 Smiley este un telefon de buget care se adresează celor care nu au mai avut un smartphone. Telefonul este dual SIM, iar ambele SIM-uri sunt active în standby. A5 Smiley are un ecran de  4 inch, 800X480px, procesor Cortex-A7 dual-core 1.3GHz, 28nm, GPU Mali-400 MP, memorie RAM de 512 MB, spaţiu de stocare de 4 GB, care poate fi extins la 32 de GB, cameră foto principală de 3,2 MP şi secundară de 0.3 MP.

A5 Smiley are un design atrăgător. Acesta are o grosime de 10,95 mm şi o greutate de 118,5 grame. Carcasa este lucioasă, dar nu alunecoasă. Braşovenii au pus în pachet trei carcase colorate, astfel încât utilizatorii să poată alege culoarea preferată (galben, portocaliu şi albastru).

În ceea ce priveşte ecranul, acesta este de tip TFT LCD, cu o rezoluţie de 800 x 480 pixeli. Ecranul redă imagini clare şi culori foarte vii, doar dacă luminozitatea este setată la maximum, altfel unghiurile de vizualizare sunt slabe, iar culorile  sunt reprezentate modest. Evident, cu un ecran mai performant nu se putea oferi un preţ atât de accesibil.
Din punct de vedere hardware, telefonul este echipat cu un procesor şi suficentă memorie pentru a naviga rapid pe internet, iar jocurile rulează fluent. În ceea ce priveşte camera pincipala, aceasta este modestă având 3,2 MP, blitz LED şi detectie de chipuri. Pentru rezultate cât de cât acceptabile, fotografiile trebuie făcute în condiţii de luminozitate excelente. Fără lumină, fotografiile sunt slabe, iar bliţul nu este suficient de puternic. Nu trebuie să uităm că este totuşi un telefon de buget.

La capitolul conectivitate şi date, A5 Smiley include printre opţiuni 3G, GPRS, EDGE, WLAN, Wi-Fi direct, Bluetooth şi USB. De asemenea, telefonul are preinstalată aplicaţia Sygic. Este vorba de cel mai popular soft de navigatie offline din lume. Cu acesta vei conduce mereu în siguranţă, pentru că eşti avertizat când urmează curbe periculoase, limite de viteză sau radare fixe. Aplicaţia nu necesită conexiune la internet. Softul Sygic este gratuit timp de 30 de zile, după care ai posibilitatea să optezi pentru achiziţionarea pachetului complet de navigaţie.

Bateria este Li-Ion de 1400 mAh  şi  oferă un timp de convorbire şapte ore şi şase zile în standby. Dacă îl foloseşti pe post de GPS telefonul se poate descărca în câteva ore, altfel acesta rezistă şi până la patru zile. Telefonul este disponibil în magazine la un preţ de 399 de lei.