În aceste condiţii, Simona Halep, locul 3 WTA, va fi principala favorită la Qatar Open, în absenţa numărului 1 mondial, scrie news.ro. Jucatoarea noastra va fi desemnata principala favorita la turneul din Doha, competitie dotata cu premii totale in valoare de 916,131 de dolari. 

Petra Kvitova din Cehia, locul 2 WTA, nu este înscrisă la acest turneu de categorie Premier, deşi este deţinătoarea trofeului. Ea va merge la Dubai, săptămâna următoare.

In urma acestei decizii, Simona Halep va fi desemnata de catre organizatori principala favorita a competitiei din Qatar.

Turneele de la Doha şi Dubai alternează categoria în fiecare an. În 2018, Doha a fost turneu de categorie Premier 5, de 900 de puncte şi cu premii mai mari, iar Dubai de categorie Premier, de 470 de puncte. Anul acesta, turneul de categorie mai mare este Dubai, iar Kvitova îşi va apăra practic trofeul de la Qatar Open la Duty Free Tennis Championships.

La Doha este înscrisă şi Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA.

Simona a castigat turneul de la Doha in 2014, dupa o finala disputata contra nemtoaicei Angelique Kerber, iar un an mai tarziu a castigat la Dubai in fata Karolinei Pliskova.

Simona va avea parte de adversare de top la competiţia la care va debuta ca antrenor al ei belgianul Thierry Van Cleemput, chiar dacă, prin retragerea japonezei Naomi Osaka, a devenit principala favorita.