Profitul net al grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, s-a dublat în trimestrul al doilea, la 289 milioane de euro, de la 144 milioane euro în intervalul similar al anului trecut, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters în rândul analiştilor.

În primul trimestru, OMV a obţinut un profit net de 346 milioane euro. Estimările analiştilor privind profitul net au fost cuprinse între 301 milioane euro şi 275 milioane euro. Profitul EBIT (înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor) a crescut de aproape trei ori, la 632 milioane euro, de la 237 milioane euro în urmă cu un an, anticipează analiştii. În primul trimestru, profitul EBIT a atins 719 milioane euro.

OMV, unul dintre cei mai mari operatori în domeniul energiei din Europa Centrală şi de Est, a anunţat în iulie că majorarea preţurilor păcurei şi motorinei a contribuit la îmbunătăţirea marjelor de rafinare în trimestrul al doilea.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iulie-3 august, iar estimările provin de la Bank of America-Merrill Lynch, Barclays Capital, Credit Suisse, KBC Securities, Raiffeisen Centrobank, UBS şi UniCredit.
OMV şi Petrom vor raporta miercuri rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea.