Carnea de pui va fi rumenă, suculentă și aromată dacă veți pune în aplicare aceste sfaturi

Carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea greutății. În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale. Cu o listă întreagă de moduri în care putem găti carnea pui, a devenit aproape nelipsită din meniul săptămânal. Pulpele de pui sunt un aliment relativ ieftin, care se pot face rapid.

Și cui nu-i place o bucată de pui crocantă, suculentă și bine asezonată? Pulpele de pui la cuptor gătite astfel sunt asezonate cât și cum trebuie, apoi se țin la cuptor până când capătă o culoare aurie și devin crocante. Se pot servi alături de o salată de vară cu de toate sau cu o garnitură gustoasă de legume la grătar. Iată tot ce trebuie să știți despre modul de preparare a acestei rețete, potrivit 30seconds.

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gătire: 45 de minute

Timp total: 50 de minute

Porții: 4

Ingrediente:

2 kg pulpe de pui (aproximativ 8 bucăți)

O linguriță praf de usturoi

Două lingurițe boia afumată

1/4 – 1/2 linguriță praf de chili

1 linguriță praf de ceapă

Sare si piper după gust

Ulei de măsline

Simțiți-vă liber să vă jucați cu amestecul de condimente. Puteți adăuga rozmarin, ardei iute sau alte condimente preferate.

Puteti folosi pulpe, aripioare sau piept de pui, dar asta va schimba timpul de gătire.

Modul de preparare

Amestecați bine toate condimentele într-un castron mic. Puneți pulpele de pui într-un castron mare. Asezonați-le cu sare și piper. Stropiți cu puțin ulei de măsline și amestecați totul bine pentru a se omogeniza. Așezați copanele de pui într-o tavă de copt, tapetată cu ulei sau cu o foaie de copt.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute sau până când puiul este gătit (temperatura internă trebuie să fie de 75 de grade). Timpul de preparare și porțiile sunt aproximative.

Cât de sănătoasă este carnea de pui

Carnea de pui este destul de sănătoasă pentru a-și justifica statutul de proteină populară? Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, atât carnea roșie, cât și carnea albă au crescut colesterolul LDL (cunoscut sub numele de „rău”) aproximativ în aceeași măsură, iar opțiunile de proteine ​​​​pe bază de plante nu au făcut-o.

O îngrijorare suplimentară o reprezintă agenții cancerigeni asociați cu puiul, în special agentul PhIP, legat de cancerul de sân, prostată și alte tipuri de cancer, și care au fost detectați în toate probele.

Potrivit unui alt studiu, carnea de pui este responsabilă pentru majoritatea focarelor de boli de origine alimentară, iar infecțiile cu campylobacter și salmonella (cauzate de bacteriile din pui) sunt în creștere.