Într-o postare pe contul personal de Instagram, nutriționistul Mihaela Bilic susține că pentru a scăpa de anemie nu este suficient să ne bazăm doar pe spanac sau legume verzi, ci mai degrabă pe o tocăniță de pui.

Potrivit acesteia, metoda de gătit este extrem de importantă, în contextul în care poate avea un impact pozitiv asupra conținutul de fier din anumite alimente. Mai exact, Mihaela Bilic susține că gătitul pe bază de sos de roșii și de oțet cresc utilizarea fierului în mâncare, iar vitamina C din fructe și legume poate tripla cantitatea de fier absorbită din alimente.

Totodată, Mihaela Bilic mai precizează că este important și vasul în care se prepară mâncare. Dacă acesta este din fontă sau din fier, conținutul de fier din aliment va fi și el îmbogățit.

„Cum scăpăm de anemie?

Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță…gătită înăbușit😉 Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:

✅Gătitul în mediu acid (pe bază de sos de roșii) și folosirea de oțet în salate cresc utilizarea fierului din mâncare; vitamina C din fructe și legume triplează cantitatea de fier absorbită din alimente.

Adevărul despre carnea de pui 

✅Prepararea alimentelor în vase din fontă sau fier îmbogățește substanțial conținutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gătit în cratiță de inox conține 1 mg fier, în timp ce gătitul în cratița din fontă îi adaugă încă 10 mg fier”, a scris Mihaela Bilic pe contul personal de socializare.

Aceasta a mai vorbit și despre modul în care carnea de pui trebuie preparată. Mai exact, indifernt că este în sânge sau bine gătită, ea va avea aceleași beneficii. Pe de altă parte, carnea roșie sau cea care este închisă la culoare are mult mai mult fier decât alta.

În ceea ce privește puiul, nutriționistul prezintă un adevăr pe care nu multă lume îl cunoaște. Mai exact, se pare că pulpele de pui conțin de până la patru ori mai mult fier decât pieptul de pui.

„Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sînge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită. Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!”, mai scrie nutriționistul.

 

View this post on Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)