Atacul informatic care a avut loc joi a afectat şi serviciile online pentru consola Xbox a grupului american Microsoft, însă acestea au fost restabilite vineri şi de atunci funcţionează la capacitate maximă.

'Reţeaua PlayStation şi alte servicii de jocuri au fost atacate în timpul sărbătorilor cu un nivel de trafic artificial de mare, destinat să întrerupă conexiunea cu serverele', a explicat, sâmbătă seara, vicepreşedintele diviziei americane a Sony, Catherine Jensen.
'PlayStation Network este din nou online', a adăugat Jensen.

Un grup de hackeri, intitulat Lizard Squad, a revendicat atacul după ce, la începutul lunii decembrie, a avertizat că va lovi în preajma Crăciunului. Aceste probleme au apărut după ce companiile Sony şi Microsoft au decis să difuzeze pe reţelele PlayStation şi Xbox Video filmul 'The Interview', o comedie produsă de studiourile Sony, având ca subiect o tentativă de asasinat a liderului nord coreean Kim Jong-Un, orchestrată de CIA.

După ce în prima fază a anulat lansarea filmului prevăzută pentru data de 25 decembrie, Sony s-a răzgândit şi, în ziua de Crăciun, a lansat acest film în unele săli de cinema din SUA şi pe internet, fiind disponibil şi pe consolele Xbox şi, curând, pe PlayStation.

SURSA: Agerpres