Kika va deschide următorul magazin în Constanţa, având în plan şi extinderea cu o nouă unitate în Bucureşti, au declarat reprezentanţii retailerul austriac de mobilă.

„Planurile noastre de a deschide magazine în România s-au păstrat. Următorul oraş în care dorim să ne extindem este Constanţa şi vrem să inaugurăm un al doilea magazin în Bucureşti”, au menţionat reprezentanţii Kika.

Retailerul nu a precizat mărimea magazinelor, valoarea investiţiilor şi data deschiderii celor două magazine.

Cu ochii la criză

„Ţinând cont de criza financiară, faza de început din România nu a fost excepţională, dar acum asistăm la o dezvoltare mai bună. Noi ne-am conceput strategia în România luând în considere situaţia economică actuală. Pentru 2010 ne aşteptăm în continuare la o poziţie solidă pe piaţa din România şi vom căuta noi amplasamente pentru Kika în România şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est. Suntem încrezători în creşterea vânzărilor în 2010”, au mai spus reprezentanţii Kika.

Retailerul de mobilă a deschis, la finele anului 2008, primul magazin din România, amplasat în proiectul imobiliar West Park din apropierea Bucureştiului, investiţie estimată la 31 milioane euro. Magazinul are o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi, din care 15.000 mp reprezintă spaţii de vânzare şi 12.000 mp depozite.

La momentul inaugurării magazinului, reprezentanţii retailerului austriac au precizat că magazinele viitoare vor fi de dimensiuni mai reduse şi vor avea spaţii de vânzare de până la 10.000 mp, urmând să investească, în perioada 2010-2011, cel puţin 30-40 de milioane de euro pentru următoarele trei magazine.

Retailerul austriac mai deţine 33 magazine în Austria, şase în Ungaria, cinci în Cehia, câte două în Slovacia şi Croaţia şi unul în Serbia.

SURSA: Mediafax