Acestea sunt câteva dintre noilor reguli pentru transportul public din Italia cuprinse în ordonanța semnată de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, împreună cu ministrul Muncii, Enrico Giovannini, pentru a ține cont de evoluția pandemiei. Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial și intră imediat în vigoare, scrie Rai News.

Ce prevede noua ordonanță

Pentru transportul public, pe de altă parte, este posibilă utilizarea ușii din față cu instalarea unui separator de protecție pentru zona de conducere și reluarea treptată a activităților de vânzare a biletelor și de control la bord. Ordonanța confirmă, apoi, pentru toate sectoarele de transport necesitatea unor comunicații adecvate la bordul vehiculelor, actualizate în raport cu evoluția regulilor de limitare a răspândirii virusului, și cu afișe care indică comportamentul corect al utilizatorilor și cu avertismentul că nerespectarea regulilor poate duce la întreruperea serviciului.

O altă noutate privește cursurile de pregătire, care în zonele albe și galbene sunt permise în prezență, cu respectarea protocoalelor de siguranță, și sunt garantate cursurile referitoare la calificările și certificările obligatorii cerute personalului la dispoziția călătorilor. În sectorul maritim și portuar, personalul și pasagerii au obligația purtării măștii. În sectorul transportului de mărfuri, protocolul actualizat confirmă că, dacă nu dețin măști, șoferii trebuie să rămână la bord, în timp ce dacă coboară și intră în contact cu alți operatori, trebuie să poarte mască. Activitățile de încărcare/descărcare a mărfurilor trebuie să aibă loc în condiții de siguranță, cu metode care să nu implice contacte directe între operatori și șoferi. Accesul la birouri în firme este permis în conformitate cu procedurile prevăzute de acestea, care vor avea servicii igienice dedicate. De asemenea, se recomandă utilizarea metodelor de plată online.

Situația este teribilă în Italia

În Italia, ca și în mare parte din Europa, toate curbele epidemiei de Covid-19 cresc din nou: numărul cazurilor pozitive este în creștere, precum și decesele și internările în secțiile de terapie intensivă și în secțiile obișnuite, în timp ce numărul total de cazuri pozitive se apropie de 100.000.