Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat marți că traficul rutier în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, va fi restricţionat pe o singură bandă pe fiecare sens de circulaţie, începând de miercuri noaptea, între orele 00:00 – 4:00.

Se pare că în intervalul orar menţionat se vor executa lucrările de construire a viaductului CF peste DN 1, obiectiv feroviar care va asigura legătura directă între Gara de Nord şi aeroport, se arată într-un comunicat al instituției.

În ceea ce privește restricţiile de circulaţie pe DN 1, la km 16+100, pe raza oraşului Otopeni, acestea se vor menţine în zilele de 22, 23, 29 şi 30 iulie, respectiv 5, 6, 12 şi 13 august, între orele 00:00 – 4:00.

Totodată, CFR mai menţionează că lucrările la viaductul feroviar peste DN 1 sunt incluse în proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti – Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti”.

Pentru evitarea aglomeraţiei în zona şantierului, reprezentanţii companiei de drumuri recomandă conducătorilor auto, care circulă pe ruta Bucureşti – Ploieşti – Bucureşti, să opteze pentru variantele de traseu anunţate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi, de asemenea, să respecte restricţiile de trafic şi semnalizarea rutieră temporară, instituite în zona Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”.