Prezent la Forumul de la Davos, Carlos Ghosn a anunţat că va căuta mai mulţi parteneri pentru reluarea afacerilor în Iran, unde piaţa auto ar urma să urce cu cel puţin 50%.

Renault este decis să investească imediat după ce va fi adoptat cadrul legal pentru restabilirea legăturilor de afaceri cu Iranul, a explicat şeful companiei franceze.

''Aşteptăm să primim undă verde'', a afirmat Ghosn.

Joi, acţiunile Renault au urcat cu 2,2%, la 76,14 euro, la Bursa de la Paris. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 18%.

Şi producătorul auto german Daimler a anunţat luni că a semnat o scrisoare de intenţie cu firmele Iran Khodro Diesel (IKD) şi Mammut Group, ca parte a reintrării diviziei sale de camioane pe piaţa iraniană, la două zile după ce sancţiunile îndreptate împotriva Iranului au fost ridicate în schimbul reducerii ambiţiilor nucleare ale Teheranului.

Comunitatea internaţională a ridicat toate sancţiunile legate de programul nuclear al Teheranului, în conformitate cu acordul nuclear încheiat pe 14 iulie 2015, au anunţat sâmbătă la Viena Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, şi ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif.

Daimler va înfiinţa o societate mixtă pentru a produce în Iran camioane Mercedes-Benz şi motopropulsoare, precum şi o companie prin care vor fi vândute camioane şi componente.

''Există o cerere imensă pentru vehicule comerciale, în special camioane. Intenţionăm să ne reluăm rapid activităţile pe piaţa iraniană'', a afirmat Wolfgang Bernhard, şeful diviziei de camioane şi autobuze a Daimler.

Compania estimează că în următorii 3 – 5 ani Iranul va trebui să înlocuiască 56.000 de vehicule comerciale.

Renault şi Daimler sunt prezente pe piaţa din România .

SURSA: Agerpres