În primăvara acestui an, Renault a prezentat K-ZE, un SUV electric ideal pentru mediile urbane. Acesta are dimensiuni reduse și autonomie electrică de circa 250 de kilometric. Mai mult, gigantul francez a anunțat că citadina electrică va fi vândută exclusiv în China.

Totuși, acest lucru s-ar putea schimba. K-ZE intră și pe piața europeană. Întrebați de jurnaliștii de la Autocar dacă acesta va fi vândut în Europa cu sigla Dacia, oficialii francezi nu au confirmat deocamdată informația.

În momentul de față, Dacia reușește să facă performanță și se laudă cu cifre impresionante de vânzări, însă va avea în curând de suferit din cauza noilor reglementări la nivel european privind emisiile. În Franța, cea mai importantă piață europeană a producătorului român acest lucru va fi simțit încă de anul viitor. Un vehicul electric în gamă ar fi cea mai bună soluție.

K-ZE se încadrează, prin dimensiunile sale, în segmentul mașinilor de oraș: are un ampatament de 2,4 metri și spațiu al portbagajului de circa 300 de litri. În versiunea pentru China, motorul electric al lui Z-ZE are 45 de cai-putere, 119 Newtoni-metru și împinge mașina de la o la 60 km/h în șapte secunde și până la o viteză maximă de 105 km/h.

Autocar a aflat de la șeful Renault Thierry Bolloré că se caudă soluții pentru introducerea în piața europeană a unui model electric care să se încadreze în 10.000 de euro.

În China, prețul de achiziție al lui K-ZE este de 7.200 de euro. Debutul european al acestuia ar fi totodată și o oportunitate pentru Renault de a încerca piața de car-sharing, unde citadinele electrice ar fi una dintre cele mai atrăgătoare oferte, anunță auto-bild.ro.