"În viitorul apropiat reprezentanţii Renault vor veni în Iran pentru a încheia un acord privind înfiinţarea unei societăţi mixte cu firma Pars Khodro, principala subsidiară a grupului SAIPA, pentru a-şi extinde prezenţa pe piaţa iraniană in Iran", a raportat Fars. Agenţia nu a precizat care ar fi al doilea model Renault care ar urma să fie fabrica în Iran dar în ianuarie Reuters anunţa că producătorul auto francez vrea să introducă modelele Clio şi Captur.

Compania auto Renault Pars a inaugurat oficial linia de asamblare a modelului Sandero în septembrie 2015, pentru a produce anual 10.000 de vehicule.

Renault Pars este o societate mixtă deţinută de Renault şi Industrial Development and Renovation Organization of Iran (IDRO). Înainte de înăsprirea sancţiunilor împotriva Iranului, în 2011, Renault avea o prezenţă importantă aici, deţinând o cotă de piaţă de aproximativ 10%.

Şi directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a anunţat recent că producătorul auto intenţionează să aibă o prezenţă ''mult mai masivă'' în Iran şi va căuta mai mulţi parteneri pentru reluarea afacerilor în această ţară, unde piaţa auto ar urma să urce cu cel puţin 50%.

Companiile auto importante îşi pregătesc revenirea pe piaţa din Iran, după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancţiunilor.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: