Grupul auto francez Renault a anuntat ca va incepe productia modelului Sandero in cadrul uzinei din Moscova in 2010, mai tarziu decat 2009, cum aratau primele informatii.

Hatchback-ul Sandero va deveni cel de-al doilea model, dupa sedanul Logan, care va fi asamblat in uzina din Moscova. In acest moment Logan se vinde pe piata ruseasca sub sigla Renault.

Directorul proiectului Logan, Patricio Neffa, a anuntat de asemenea ca fabrica Avtoframos, unde este produs in acest moment modelul Logan, isi va dubla productia in 2009, pana la 160.000 de masini anual.

Avtoframos este prescurtarea de la „Automobile Franta Moscova” si a fost infiintata in 1998, ca joint-venture intre Renault si orasul Moscova

„Uzina asambleaza in acest moment 15 masini pe ora, dar din 2010 va incepe sa produca 30 de masini pe ora” a mai adaugat Patricio Neffa. Acesta a subliniat ca acest lucru va fi posibil printr-o investitie de 150 milioane de dolari. Majorarea productiei va adauga inca 1.200 de noi locuri de munca celor 1.870 deja existente in cadrul uzinei Avtoframos.

Modelul Sandero este asamblat in Romania incepand cu luna iunie si a ajuns pe piata europeana in aceasta vara.

In 2007 Renault a comercializat pe piata din Rusia 101.200 de automobile, modelul Logan fiind clasat printre cele mai populare masini straine din aceasta tara.

Sursa: RIA Novosti