Alianţa Renault-Nissan şi grupul energetic Enel au semnat un acord pentru a dezvolta în Italia o reţea de reîncărcare a automobilelor electrice.

„Părţile s-au angajat într-un parteneriat pentru dezvoltarea de vehicule electrice în Italia, dar posibil şi în Spania sau America de Sud”, a declarat directorul delegat pentru operaţiuni al Renault, Patrick Pelata.

El a precizat că acordul semnat se referă la construirea infrastructurii necesare maşinilor electrice. Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a afirmat, la rândul său, că grupul italian şi cel francez s-au angajat să dezvolte un sistem tehnic ultra-modern pentru a lansa un vehicul electric eficient şi cu autonomie ridicată.

În 2008, Enel a semnat un acord cu producătorul auto german Daimler, în prezent partener cu Renault-Nissan, care prevede instalarea unei reţele de 400 de borne de reîncărcare pentru maşini electrrice în oraşele Roma, Milano şi Pisa.

În 2011 şi 2012, Renault intenţionează să lanseze patru modele de autovehicule electrice. Nissan va comercializa primul său model electric în Europa începând cu acest an.

SURSA: Mediafax