NoulTrafic este un vehicul adaptat unei palete largi de utilizări datorită marii diversități a gamei: 270 de versiuni, 2 variante de înălțime, 2 variante de lungime, versiuni furgon, cabină extinsă, platformă sau vehicul pentru transportul de persoane, şi în plus vehiculele adaptate de carosierii specializați, parteneri agreați ai Renault Tech.

Noul Trafic este economic, datorită noii game de motoare supraalimentate. Derivate din blocul 1.6 dCi de ultimă generaţie dezvoltat de Renault (R9M), aceste motoare dispun de cele mai noi evoluţii tehnologice, oferind un consum redus, în condiţiile unui confort deplin în utilizare. Sunt disponibile două versiuni de motorizare: versiunea cu supraalimentare simplă, cu turbosuflantă variabilă care permite o economie de peste 1litru/100km faţă de generaţia anterioară  sau versiuneaTwin-Turbo, care permite reducerea consumului la o medie sub pragul de 6l/100km (consum omologat conform reglementărilor în vigoare). Aceste motoare oferă un cuplu important încă de la turații joase, ceea ce asigură un demaraj eficient și accelerații puternice chiar și atunci când vehiculul este complet încărcat.

Marca Renault, care începând din 1998 este lider european în domeniul vehiculelor utilitare uşoare, dispune de 3 uzine în Franţa care asamblează toate modelele din gamă: Kangoo la uzina MCA (din orașul Maubeuge), Master  la uzina SOVAB (din orașul Batilly) și de acum Noul Trafic la uzina din orașul Sandouville.