Constructorul francez Renault a renuntat la planul de a reincepe productia in China, a u declarat surse din cadrul companiei, citate de ANE.

„Proiectul Reanult pentru China este inghetat”, a declarat aceasta sursa, care a refuzat sa-si dezvaluie identitatea.

Pe de alta parte, potrivit aceleiasi persoane, investitiile Renault in India, Koreea de Sud si Rusia se vor derula in continuare, pentru ca „ofera perspective mult mai bune pentru crestere, comparativ cu China”.

Constructorul francez planuia ca in anul 2010 sa inceapa productia unui minibus, cu nomele de cod W72, in localitatea Xiaogan, din provincia chineza Hubei.

Acum, compania va economisi cele 219 milioane de dolari estimate pentru investitia in China, in urma careia erau planificate vanzari de 40.000 de unitati anual.

Renault a demarat in anul 1994 un joint-venture pentru productia vehiculului comercial Trafic impreuna cu compania chineza Sanjiang Space Industry Group.

Totusi, din pricina vanzarilor inconsistente, productia companiei franceze in China a fost oprita in anul 2002.

Renault ramane astfel unul din putinii constructori auto de talie internationala care nu are unitati de productie in China.

Cu toate acestea, compania franceza este interesata de procurarea pieselor de schimb fabricate in China, care sunt mai ieftine cu 110-15% fata de cele produse in Europa, in ciuda costurilor de transport si logistica.

Sursa: ANE