Constructorul auto Renault a anuntat ca isi cauta parteneri pentru a imparti costurile de productie pentru noua gama de motoare pe benzina cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Renault, alaturi de alti producatori auto, se lupta pentru a scadea emisiile de dioxid de carbon la automobilele sale pentru a face fata diminuarii vanzarilor in contextul actualei crize financiare si pentru a se alinea noilor legi.

Grupul francez a anuntat ca va investi in jur de 150 milioane de euro in dezvoltarea noii familii de motoare TCe (Turbo Controlled efficiency), care va fi lansata pe piata in 2012.

Alaturi de Reanult, si partenerul sau Nissan va investi 50 de milioane de euro in acest proiect. Oficialii companiei franceze au declarat ca se asteapta ca noua generatie de motoare sa reprezinte, in 2015, 85% din totalul motoarelor pe benzina vandute de concernul francez.

Renault a anuntat, in plus, ca standardele Euro 5 si Euro 6, care vor fi introduse in septembrie 2009, respectiv 2013, vor creste popularitatea si atractivitatea motorizarilor pe benzina.

Gama de motoareTurbo Controlled efficiency va avea o capacitate cilindrica cuprinsa intre 0,9 si 1,2 litri si va dezvolta intre 90 si 115 cai putere.

Sursa: Interactive Investor