Anul trecut vânzările de autovehicule pe piaţa din India au înregistrat o scădere de 9,5%, primul recul din ultimii 11 ani, din cauza reducerii ritmului de creştere economică, a creşterii preţului la carburanţi şi a majorării dobânzilor.

"Este vorba de o pauză normală după 10 ani de creştere", a apreciat directorul Renault India, Sumit Sawhney. Acesta se aşteaptă însă ca în 2014 piaţa auto din India să fie uşor mai mare decât în 2013, urmând ca pe termen mediu să înregistreze o creştere similară cu cea înregistrată anterior.

Anul trecut, Renault a vândut 64.000 de vehicule în India, faţă de 35.000 în 2012, ceea ce i-a permis să cucerească o cotă de piaţă de 2,6% şi să devină cea mai importantă marcă europeană din India. Constructorul auto francez profită în special de succesul SUV-ului Duster, care reprezintă 80% din vânzările sale din India.

"Avem fundaţiile şi potenţialul pentru a creşte", a declarat directorul Renault pentru regiunea Asia-Pacific, Gilles Normand. Acesta a explicat că gama Renault se îmbunătăţeşte începând de miercuri cu modelul Pulse (o versiune restilizată a Nissan Micra) care va avea un preţ de cost de aproximativ 5.000 de euro. "Aproximativ 40% din piaţa indiană sunt vehicule cu un preţ de cost mai mic de 5.000 de euro. Cea mai mare parte a acestui segment sunt chiar modele cu un preţ cuprins între 2.500 şi 3.000 de euro", a declarat, la rândul său, Sumit Sawhney.

Anunţat încă din luna iulie 2013, acest vehicul cu un preţ de 5.000 de euro a fost dezvoltat în India şi va fi construit la uzina de la Chennai (sudul Indiei) de Renault şi Nissan, cei doi constructori bazându-se pe o nouă platformă, denumită CMF-A (common module family), pentru a reduce costurile.

În prezent, grupul Renault domină segmentul de maşini ieftine (low-cost), cu faimoasele Dacia Logan, lansată în 2004, Sandero sau Duster şi intenţionează să treacă la următoarea etapă, cea a maşinilor ultra low-cost.Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: