Renault a anuntat astazi care sunt unitatile de productie europene afectate de planul de restructurare, ce prevede concedierea unui numar suplimentar de 2.000 de angajati, dintre care 900 numai in Franta. Anterior, in luna iulie, producatorul auto francez anuntase un plan de restructurare ce viza concedierea unui numar de numai 4.000 de salariati.

 

Vestea ca Renault va mai concedia inca 2.000 de salariati a aparut in presa inca de la inceputul lunii, insa astazi, protivit publicatiei La Tribune, citate de agentia AFP, se cunosc numele uzinelor ai caror angajati vor fi disponibilizati. Este vorba de unitatea Maubeuge (in care lucreaza in prezent 2.500 de angajati si in care se produce modelul Kangoo), unitatea Batilly (in care activeaza tot 2.500 de salariati si se ansambleaza utilitara Master), precum si unitatea de productie de la Ruitz, responsabila cu productia de cutii de viteze, in care activeaza peste 800 de salariati. La toate acestea se adauga si un numar de disponibilizati de la filialele comerciale ale Renault, din afara granitelor Frantei. Compania nu a anuntat ce numar de disponibilizati ii va reveni fiecarei unitati de productie.

 

In iulie, s-a anuntat ferm ca, din cei 4.000 de salariati ce urmeaza a fi disponibilizati, 1.000 lucreaza in uzina din Sandouville, in apropierea orasului Havre. Mai multi angajati ai acesti uzine sunt in greva de trei zile, iar de astazi blocheaza accesul in zona portuara a orasului Havre. Grevistii spera sa puna presiuni asupra patronatului Reanult, cu ajutorul celorlalti jucatori comerciali, afectati de blocarea activitatii din portul Havre.

 

Angajatii romani ai companiei nu au de ce sa se teama. Potrivit lui Sorin Arecco, responsabil de Relatii Publice in cadrul importatorului Renault Nissan Romania, planul disponibilizarilor europene nu vizeaza si Romania.

 

Sursa: AFP