Sâmbătă dimineaţa, într-un bar de pe malul mării, un bărbat în vârstă de 29 ani a fost ucis cu mai multe focuri de armă.

Câteva ore mai târziu, un bărbat în vârstă de 44 de ani şi nepotul său de 23 de ani au fost ucişi cu focuri de armă automată în timp ce mergeau pe un scuter pe o stradă foarte aglomerată de la periferia oraşului Napoli.

Joi, un antreprenor în vârstă de 72 ani a fost găsit mort în maşina sa cu corpul ciuruit cu gloanţe, în timp ce un bărbat în vârstă de 50 de ani şi fiul său de 30 de ani au fost împuşcaţi mortal în faţa a numeroşi martori într-un magazin. 

‘Un adevărat carnagiu’, conform modului de operare al Camorra, mafia napoletană, titrează mai multe ziare. O succesiune de asasinate într-un ritm nemaivăzut din 2004, insistă Il Messaggero.

Anchetatorii nu s-au referit deocamdată la o legătură între crime, chiar dacă toate victimele păreau să aibă legături cu unul sau mai multe clanuri ale Camorra. În cazul bărbatului împuşcat în bar, o altercaţie provocată în urmă cu o zi ar putea explica uciderea sa. 

Primarul oraşului, Luigi de Magistris, a denunţat o lipsă de voinţă din partea statului pentru a ajuta Napoli să facă faţă acestui flagel.

‘Problema este că sprijinul calitativ şi cantitativ promis de guvern nu a venit niciodată’, a insistat el.AGERPRES