Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Regatul Unit este în doliu

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață și a lăsat în urmă o mare familie îndurerată. Regatul Unit este în doliu. Menționăm faptul că membrii familiei regale s-au deplasat de urgență la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde suverana se afla.

Palatul Buckingham anunță că Regina Elisabeta a murit ”liniștită”. La scurt timp după vestea tragică, BBC i-a adus un omagiu acesteia.

Familia regală va anunța planurile pentru funeraliile reginei, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile de la moartea acesteia.

Starea de sănătate a reginei Elisabeta s-a deteriorat în ultima perioadă, drept urmare, joi, medicii au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală. Nici până la momentul actual nu au fost date detalii concrete cu privire la situația în care aceasta s-a aflat.

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit

Menționăm faptul că Regina Elisabeta a fost cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. Aceasta s-a născut la data de 21 aprilie 1926, şi a fost botezată la 29 mai în acelaşi an, în capela privată de la Palatul Buckingham.

În momentul în care unchiul ei, Eduard al VIII-lea, a abdicat la 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea, Elisabeta avea doar 10 ani și a devenit moștenitoare.

Pe data de 20 noiembrie 1957, Elisabeta și-a unit destinul cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinţ grec, la Westminster Abbey din Londra. Cei doi au avut împreună patru copii. Este vorba despre Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (1950), Prinţul Andrew (1960) şi Prinţul Edward (1964).

Regina Elisabeta și-a pierdut soțul în 2021

Menționăm faptul că Philip s-a stins din viață în luna aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron după moartea tatălui său, la data de 6 februarie 1952. Ea a fost încoronată la 2 iunie 1953 la Westminster Abbey, fiind prima încoronare televizată.

În momentul în care a urcat pe tron, Winston Churchill era prim-ministrul britanic. În total, Regina Elisabeta a fost reprezentată de 15 premieri, iar în timpul domniei sale au existat nu mai puțin de 14 președinți americani. Aceasta i-a cunoscut pe toți, cu excepția lui Lyndon Johnson.

Un moment cheie din viața Reginei Elisabeta a fost cel din 9 septembrie 2015. Atunci, ea a depăşit cei 63 de ani, 7 luni, 2 zile, 16 ore şi 23 de minute pe care stră-stră-străbunica sa, regina Victoria, i-a petrecut pe tron și a devenit astfel cel mai longeviv monarh al ţării.

Pe 6 februarie 2022, Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit Jubileul de Platină, adică cea de-a 70-a aniversare a ascensiunii sale.