Trupul Regelui va fi adus în țară joi, 7 decembrie.

Mihai I (născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia), a fost regele României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947.

Casa Regală a României a anunțat, la 19 noiembrie, că starea Regelui Mihai nu se agravase, însă era în continuare îngrijorătoare. Majestăţii Sale i se administra medicamentaţie pentru uşurarea somnului şi a respiraţiei.

“În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestăţii Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel. Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepţională competenţă şi cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestăţii Sale”, a transmis la acea dată Casa Regală a României, printr-un comunicat de presă.

La 22 octombrie, Casa Regală informa că Regele Mihai se afla  sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obişnuit.

“Principesa Maria se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regele Mihai, în preajma zilei de naştere a Majestăţii Sale. Alteţa Sa Regală petrece câteva zile la reşedinţa privată a tatălui ei. Majestatea Sa continuă să fie sub supravegherea permanentă al medicilor, urmând tratamentul obişnuit al ultimelor luni”, se arăta într-o postare publicată pe romaniaregală ro.