"Un dialog între SUA și Rusia va ajuta. În caz contrar, americanii și rușii vor lupta pentru interesele sale în Siria și Libia. Dacă confruntările între aceste două țări vor continua, următoarea problemă va fi în Moldova. Rușii vor continua să agite situația, dacă nu ajungem la un numitor comun", a spus regele Iordaniei, într-un interviu pentru Washington Post, potrivit site-ului moldovenesc deschide.md.

De asemenea, Abdullah al II-lea a vorbit despre rolul-cheie pe care el se așteaptă să-l joace în revigorarea discuțiilor de pace stagnate dintre Israel și Palestina. Interviul a avut loc chiar înainte de prima sa întâlnire oficială cu Donald Trump la Casa Albă.

Statele Unite au lansat vineri rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Unul dintre oficiali a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ţinte din baza „Shayrat". 

Conform Agerpres, lovitura a fost efectuată cu "59 de rachete", a arătat un repsonsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este "asociată programului" sirian de arme chimice şi "direct legată" de evenimentele "oribile" de marţi. 

Cel puţin 86 de persoane, printre care 30 de copii şi 20 de femei, au fost ucise marţi într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Marea Britanie, au denunţat regimul preşedintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac. 

„Ceea ce a făcut Assad este teribil", a declarat joi preşedintele american, apreciind că " asta nu ar trebui să se poată petrece". 

„Ce s-a petrecut în Siria este o ruşine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple", a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenţionează să întreprindă. 

Şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, a promis joi un "răspuns adecvat" prezumtivului atac chimic de marţi din Siria, fără a evoca totuşi o acţiune precisă. 

Citește și:

Rusia a fost informată de SUA înainte de atacul împotriva Siriei

Donald Trump cere „națiunilor civilizate” să acționeze pentru a pune capăt „masacrului şi băii de sânge”