Declaratia a fost facuta marti, de catre premierul Calin Popescu – Tariceanu cu prilejul lansarii in dezbatere publica a Strategiei Nationale de Export (SNE). In opinia sa, reformele fiscale aplicate de la inceputul anului au determinat cresterea cu 15% a investitiilor straine in primele sase luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului 2004.



Strategia Nationala de Export (SNE) tinteste, pe plan extern, dezvoltarea relatiilor cu UE si recuperarea pietelor din Comunitatea Statelor Independente.





“Cred ca trebuie sa tinem cont ca astazi principalul partener economic al Romaniei este UE, si va ramane in continuare. Cred ca investitiile care s-au facut in Romania in ultimii ani, investitii care sunt in continua crestere ne vor permite sa avem produse cu valoare adaugata mai ridicata si vor modifica structura exportului Romaniei in UE”, a declarat primul-ministru la intalnirea de astazi.



Premierul a mai precizat faptul ca in primul semestru al anului 2005 capitalul subscris al societatilor comerciale cu participare straina a crescut cu 49% si s-au infiintat cu 25% mai multe societati cu aport strain de capital, comparativ cu primul semestru al anului 2004.





Sursa: Capital, 6 septembrie 2005