'Oamenii care au decis să voteze pentru ieşirea (din UE) au o convingere şi o pasiune autentice', a spus el, conform agenţiei EFE, după ce şi-a exprimat votul. 'Eu personal am venit aici pe jos şi aş fi venit chiar şi de-a buşilea, peste cioburi, pentru a vota', a afirmat în continuare liderul UKIP. 

În campania electorală, el a susţinut părăsirea blocului comunitar, centrându-şi discursul pe ideea respingerii imigraţiei. 'Am încercat să lansăm mesajul că există ceva greşit în relaţia noastră cu UE şi că trebuie să avem un referendum pentru a schimba' acest lucru, a mai menţionat Farage, în declaraţia dată la secţia de vot, amintind că din anul 1991 militează pentru un asemenea demers. 

Cu o zi în urmă, Farage a declarat despre ceea ce a numit 'puterea stabilită' că aceasta va face 'totul pentru a câştiga' la referendum pentru că, în opinia sa, 'este foarte speriată de acest vot'. 

Într-o altă declaraţie dată joi, în faţa locuinţei sale din Kent, liderul UKIP a estimat că prezenţa la urne va fi decisivă pentru rezultatul referendumului. ''Dar este vorba despre prezenţa la vot şi despre acei 'soft remainer-i' (Remainers, adepţi ai rămânerii în UE, antonimul lui Brexiteers, partizanii ieşirii din UE) care stau acasă'', a apreciat liderul Ukip, potrivit agenţiei DPA. 

AGERPRES