Așadar, în această perioadă, Air France KLM anunță tarife mai mici cu până la 40% atât pentru destinațiile foarte îndepărtate, cât și pentru cele exotice. Practic, pasagerii pot explora toate continentele lumii, pot merge în Zanzibar, Bangkok, Mexico City, Punta Cana, Havana sau Rio de Janeiro și să plătească mult mai puțin decât prețul inițial.

Asia este o destinație excelentă pentru o primă călătorie intercontinentală. Un bilet dus-întors la Delhi începe de la 409 euro, Beijing de la 419 și Bangkok de la 539 euro. Turiștii își pot achiziționa bilete la prețuri reduse pentru metropole ca Hong Kong și Singapore de la 549 euro, zbor dus-întors și Tokyo de la 619 euro.

Pe continetul nord-american prețurile încep de la 510 euro un bilet dus-întors la New York, 522 euro un bilet dus-întors spre Miami și 607 euro pentru un bilet dus-întors la Toronto.

Pentru călătorii care doresc să trăiască experiența unui safari în Africa, bilete dus-întors încep de la 559 euro spre Johannesburg și 619 euro spre Nairobi. Turiștii vor putea să își rezerve destinația dorită până pe 26 Ianuarie 2016, iar călătoria va trebui efectuată până pe 10 decembrie 2017.

Tarife reduse pentru călătoriile în Europa

Călătorii beneficiază de scăderea tarifului pentru zborurile București – Amsterdam, iar un bilet KLM dus-întors începe de la 129 euro. Spre Paris, prețul biletelor de avion începe de la 159 euro, bilet dus-întors cu Air France. De asemenea, sunt reduceri și spre alte orașe europene: Copenhaga de la 149 euro, Manchester de la 163 euro, Aberdeen și Helsinki de la 179 euro. Tarifele expuse sunt pentru zboruri dus-întors, cu toate taxele incluse. Perioada de călătorie pentru Europa este până pe 30 iunie 2017.

De altfel, o analiză realizată de Vola.ro arată că  biletele de avion cu perioada de călătorie în luna ianuarie sau februarie sunt mai ieftine cu aproximativ 40 – 45% decât media preţului biletelor în restul anului, dacă sunt rezervate din timp.

Astfel, dacă în alte luni ale anului preţul mediu al unui zbor spre Roma este de 20 euro dus-întors, în luna ianuarie turiştii au posibilitatea să îşi achiziţioneze un bilet de avion cu până la 50% reducere. Iar situaţia se repetă şi în cazul altor destinaţii-vedetă pentru turiştii români precum Londra, Milano, Paris şi alte oraşe europene.

Așadar, dacă optează să călătorească în luna ianuarie, turiştii români pot lua bilete cu până la 40% mai ieftine decât în restul anului. Dincolo de preţurile considerabil mai mici pentru călătorii în lunile ianuarie şi februarie, călătorii împătimiţi se pregătesc şi de cele mai mari reduceri din an la biletele de avion, care sunt oferite de companiile aeriene în prima parte a lunii ianuarie.

”Ianuarie s-a împământenit printre turişti şi companii aeriene drept luna cu cele mai mari reduceri la bilete de avion. Majoritatea companiilor aeriene au promoţii încă din primele zile ale anului, cu până la 50-60% reducere. Dincolo de reducerile clasice ale companiilor aeriene, prin sistemul Smart Connections implementat de Vola.ro, putem combina ofertele a două sau mai multe companii aeriene, astfel încât pasagerii au acces la cel mai mic tarif de zbor, indiferent de destinaţie”, spune Daniel Truică, CEO al agenției.

Anul acesta, destinaţiile externe cele mai cerute de turiştii români vor rămâne Londra, Roma, Milano şi Paris, conform analizei Vola.ro. Dintre destinaţiile interne, cererea de bilete pentru Cluj va creşte considerabil, în special datorită companiilor low cost care vor opera mai multe zboruri pe aeroportul Avram Iancu. Cât despre city break-uri, Roma se clasează în topul preferinţelor turiştilor români şi în 2017. Barcelona şi Paris sunt următoarele două variante în ordinea popularităţii.