Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că s-a ajuns la „un acord de principiu” pentru bugetul pe anul 2015 cu FMI și Comisia Europeană, iar măsura fiscală cea mai notabilă este scăderea TVA-ului la pachetele de turism all inclusive, de la 24% la 9%. Potrivit reprezentanților Paravion.ro, agenție de turism online, beneficiarii direcți ai acestei măsuri vor fi turiștii, care vor avea acces la vacanțe mai ieftine.

”Reducerea TVA-ului ar putea să încurajeze agențiile de turism să micșoreze cu până la 12% comisionul practicat, astfel încât turiştii să beneficieze de vacanțe all inclusive mult mai atractive și avantajoase ca preț. Mai mult, turiștii vor fi încurajați să aleagă tipul acesta de pachet înainte de călătorie, și nu la fața locului, cum se întâmplă acum de cele mai multe ori, iar astfel hotelurile vor putea construi bugete sănătoase, concentrându-se mai mult pe calitatea serviciilor oferite”, explică Remus Vișan.

Acesta susține că efectele scăderii TVA-ului la pachetele all inclusive vor fi vizibile începând cu 2015, când probabil gradul de popularitate al acestui tip de vacanță va crește şi în România, tot pe fondul prețurilor mai accesibile.