Reducerea continuă a preţurilor la locuinţe nu va ajuta la revenirea pieţei imobiliare, ţinând cont de condiţiile actuale de finanţare, potrivit Nimrod Zvik, director de marketing al organizaţiei de vânzări pentru Romania Invest, Be Igloo.

„O reducere mare, de 15.000 de euro, va însemna, pentru un credit pe 25 de ani o sumă minimă în minus pentru rata lunară. Cumpărătorul tot nu va putea da suma necesară pentru avans, chiar dacă şi-ar permite rate lunare de peste 500 de euro”, a spus Nimrod Zvik.

În aceste condiţii principala problemă  a pieţei imobiliare autohtone este blocarea finanţării pentru majoritatea cumpărătorilor.

“Analizele noastre asupra pieţei imobiliare româneşti şi contactul direct cu oamenii care îşi doresc să cumpere o locuinţă ne-au convins de faptul că singura problema a acestei pieţe sunt modalităţile neflexibile de finanţare. Venim zilnic în contact cu oameni care au nevoie de o locuinţă, care prospectează piaţa sau care chiar îşi aleg ansamblul rezidenţial unde ar vrea sa locuiască. De fiecare dată aceste poveşti, ai căror protagonişti sunt, de cele mai multe ori, familii tinere, se sfârşesc la fel: banca nu le acordă un împrumut, veniturile lor cumulate nu îndeplinesc condiţiile etc “, a explicat Bjorn Hauge, Country Manager  al fondului de investiţii Romania Invest.

Compania norvegiană Romania Invest a cumparat, în 2007 şi 2008, 800 de aparatamente în şapte proiecte rezidenţiale bucureştene: German Residenz Chitila, dezvoltat de divizia imobiliara a omului de afaceri Ion Ţiriac, Ten Blocks (situat În Militari), Platinum Vitan Towers (al carui proprietar este compania israeliană Platinum Group), Planorma, Blue Towers (dezvoltat de Copper Beach), Armonia Titan (construit de Adama) şi My Dream Residence. Suma investită se ridică la aproximativ 85 milioane de euro.

SURSA: Romania Invest

DETALII:
Citeşte şi Romania Invest vrea să vandă 800 de locuinţe prin Be Igloo