Primarul Emil Boc este nemulţumit de actuala variantă a proiectului de rectificare bugetară şi susține că orașul Cluj-Napoca este “pierzător net” la bugetul local, în condițiile în care, numai la cota defalcată din impozitul pe venit, s-au primit 12 milioane de lei în loc de 40 de milioane. În plus, Primăria Cluj-Napoca nu a primit fonduri pentru compensarea la creșterea salariului mediu în construcții, care a dus la alte pierderi însemnate, și nici nu s-au înregistrat datele privind asistența socială.

“În privința diferențelor de cote, adică faptul că noi nu am primit cota defalcată din impozitul pe venit la nivelul de 60% de la începutul anului, și aveam nevoie pentru a fi compensată acea cotă de 40 de milioane de lei, iar în schimb am primit 12 milioane de lei. De asemenea, nu am primit niciun leu pentru ceea ce înseamnă compensare pentru creșterea salariului mediu în construcții, care a dus la alte pierderi însemnate și de asemenea, nu am primit datele privind asistența socială. Deocamdată suntem pierzători neți la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca prin actuala rectificare bugetară”, a declarat Emil Boc.

Primarul din Cluj acuză Guvernul că nu şi-a respectat promisiunile făcute Asociației Municipiilor din România, astfel că administrațiile locale sunt vitregite de resurse financiare.

“Sarcinile sunt tot mai numeroase și mai consistente. Nu sunt locuri la creșă sau la grădiniță, se ocupă administrația locală, nu sunt suficiente parcuri, e treaba administrației locale, trebuie centuri ocolitoare pentru decongestionarea traficului, tot adminitrația locală se ocupă. Cu alte cuvinte, responsabilitățile aici, banii la București”, a mai declarat Boc.