Intervalul de variaţie 4,25-4,30 lei/euro în care moneda europeană se stabilizase şi în care va reintra în curând – fapt semnalat şi de Capital.ro – este şi baza de calcul pentru rectificarea bugetară pentru anul în curs.

Practic, secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Gheorghe Gherghina, a declarat că bugetul pentru restul anului a fost calculat pe un curs minim de 4,25 şi maxim de 4,30 lei/euro, în funcţie de data în care sunt scadente plăţile, pornind de la premisa că euro nu va ieşi din acest interval.

„Pentru unele plăţi au calculat cursul la 4,25, iar pentru altele la 4,30, dar doar pentru calcul, pentru că ne aşteptăm la un curs mai mic. Am lucrat cu cursuri diferite în funcţie de când este scadentă plata”, a precizat el.

Comisiile reunite de buget-finanţe ale celor două camere au aprobat azi rectificările bugetare pe anul în curs. Lucrările au fost boicotate de parlamentarii PNL, iar cei ai UDMR s-au pronunţat împotrivă. Pentur a intra în vigoare, ordonanţa care conţine rectificările va fi trecută în plen spre aprobare.