Deşi nu ne stă în fire, în acest program TV de weekend am lăsat să ne scape un serial, aşa că recomandarea noastră pentru sâmbătă este “Bine dotat” de la HBO. Vineri avem un film cu William Dafoe, iar duminică ne aşezăm comod pentru o capodoperă cinematografică: Goodfellas.

Vineri:
Pavilionul femeilor, Antena 1, 00.30: Pavilionul femeilor este povestea unei femei din înalta societate chineză care la împlinirea vârstei de 40 de ani se retrage de la îndeplinirea îndatoririlor conjugale şi îi face cadou soţului ei o concubină tânără. Decizia doamnei Wu este un şoc atât pentru numeroasa ei familie, cât şi pentru mica societate care gravitează în jurul acestui clan opulent. Alegerea concubinei este prerogativul bărbatului şi, în general, nici o femeie nu priveşte cu ochi buni prezenţa unei a doua neveste în casă. Însă doamna Wu pare mai degrabă nerăbdătoare să pună capăt relaţiilor conjugale. A decis că e momentul să trăiască pentru ea însăşi şi să se retragă într-un pavilion înconjurată de cărţile pe care şi-a dorit dintotdeauna să le citească şi să se bucure de o libertate spirituală la care tânjea de mult. Dar este anul 1938, când întreaga lume trece prin frământări şi transformări radicale, iar liniştea la care râvnise atât de mult doamna Wu nu va dura mult.

Sâmbătă:
Bine dotat, HBO, 20.30 : Tanya se confruntă cu Jemma pentru că i-au fost ocolite serviciile când s-a stability întâlnirea cu Ray. Încă tristă din cauza deciziei de a-şi euthanasia câinele, Jessica îl ia la întrebări pe Ronnie despre situaţia lor financiară, dându-şi seama că vremurile nu sunt aşa de rele cum afirma acesta. După ce Jemma îl determină pe Ray să spună mai multe despre el, acesta va ţine un discurs mobilizator echipei lui de baschet.

Duminică:
Băieţi buni, TCM, 22.00: Descrierea filmului cuprinde automat cuvintele „înaltă calitate artistică”. Nici nu se putea altfel: echipa este formatã din regizorul Martin Scorsese şi actorii Robert De Niro şi Joe Pesci. Cei trei reuşesc o extraordinară ecranizare a cărţii „Wiseguys”, de Nicholas Pileggi, foarte apreciată în America.Personajul central este gangsterul  Henry Hill, jumătate sicilian, jumătate irlandez. Rolul lui Hill, cel care se distanţează treptat de principiile Mafiei din care face parte (printre altele este informator al FBI), este interpretat de Ray Liotta. Protectorul lui este Paul Cicero (Paul Sorvino). Alături de Hill, se află tot timpul Jimmy (Robert De Niro) şi Tommy (Joe Pesci).Pelicula lui Scorsese a fost nominalizată de cinci ori la Oscar (scenariu adaptat, montaj, regizor, actriţă în rol secundar – Lorraine Bracco – şi cel mai bun film), iar Joe Pesci a primit un premiu al Academiei pentru rolul său secundar.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe site-ul TVmania.