Cel mai bogat român, cu o avere de 1,5 miliarde de euro, conform ediției din acest an a Top 300 Capital,  ajuns la 76 de ani, se gândește la ce lasă în urmă. Imperiul lui financiar susține deja numeroase proiecte sociale, iar în viitor fundațiile pe care le-a înființat este posibil să beneficieze de toți banii lui Ion Țiriac, așa cum ne-a declarant acesta în vara acestui an, în cadrul unui interviu pe care-l puteți citi aici: EXCLUSIV Ion Țiriac: "S-ar putea să las fundațiilor tot"

A ajuns cel mai bogat român pentru că dintotdeauna a fost extrem de lucid în tot ceea ce a făcut. Asta s-a văzut și în sport, dar și în business. „Eu am fraza mea pe care o spun mereu: «Eu sunt extraordinar de inteligent într-o singură situație: când îmi dau seama că sunt prost». Și atunci iau pe altul, care e mai deștept, să faca treaba care se cuvine“, ne-a dezvăluit Ion Țiriac strategia lui prin care are succes în afaceri.

Recent, Ion Țiriac a acordat un interviu postul de radio Smart FM.

Aici el a criticat guvernul Cioloș menționând că nu-și poate explica cum un guvern de tehnocrați fără susținere politică va putea trece legi de Parlment. "Au pus un guvern despre care toată lumea spune că e un guvern de tehnocraţi. Eu sunt foarte inteligent, dar de data asta îmi dau seama că sunt prost. Nu înţeleg cum un guvern care e făcut numai din tehnocraţi, fără susţinere politică, poate să facă un sfert de lege care în Parlament trebuie să treacă. Nu există ţară în lumea asta, în afara ţărilor cu dictatori, să aibă aşa ceva!", a spus Țiriac.

Întrebat de moderator ce le recomandă celor cu bani, omul de afaceri a precizat că “cine are bani și îi ține, înseamnă că nu știe ce face. Cu banii trebuie să faci ceva, nu să îi ții în bancă”, a explicat Țiriac.