Acestea sunt compania americană Westinghouse (parte a Toshiba Corporation), compania franceză Areva, Areva într-un consorţiu cu Mistubishi, compania bulgară risk Egineering şi compania australiană Worley Parsons.

Cei de la Worley Parsons au fost desemnaţi arhitecţi şi ingineri de proiectul unei alte centrale nucleare din Bulgaria, la Belene.

Companiile au prezentat iniţial ofertele lor pentru evaluarea tehnică şi economică a centralei de la Kozlodui, în mijlocul lunii iulie, dar au fost rugaţi să îmbunătăţească ofertele.

"Vom fi foarte atenţi cu alegerea companiilor, cu scopul de a evita erorile, cum ar fi cele care au fost comise cu Belene", a spus Nikolov.

Evaluarea iniţială trebuie să fie gata la 7-9 luni de la încheierea contractului, iar până la sfârşitul anului 2013, compania trebuie să aleagă locul pe care va fi construit noul reactor.
Nikolov, a adăugat că, în septembrie, compania va începe o evaluare a impactului de mediu pentru proiectul de construcţie a celui de-al şaptelea reactor nuclear de la Kozlodui.