Andrei Caramitru, fiul marelui actor Ion Caramitru și fost consilier al lui Dan Barna, susține că platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID este „cea mai mare dezorganizare”.

„Jaf absolut platforma asta. E cea mai mare dezorganizare și bătaie de joc. Peste 1-2 zile va ieși un scandal colosal. Veți vedea ca toți din sectorul public s-au putut înscrie plus câțiva medici de familie smecheri au pus oameni acolo. Platforma merge înțeleg pentru persoane juridice. Restul – ciuciu”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Reacții dure la platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID

„Asta e o chestie care poate dărâma guvernul. Praf praf băieți. Praf. V-am votat dar tot sunteți vai de capul vostru praf sunteți.

Ps: din 20 de oameni cu care lucrez, IT-isti de top in buc, nici măcar unul nu a reușit sa își înscrie vreun părinte in platforma și toți se chinuie de la 3pm. Jaf

Pss: am reusit in final printr-un mega hack. Locuri undeva prin Ilfov unde mai erau câteva, folosind browser-ul Opera (de pe Chrome sau Safari a fost imposibil). După ore de chin. Great”, a completat acesta în postarea respectivă.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu platforma

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis vineri, 15 ianuarie, noi informații despre platforma națională pentru programarea vaccinărilor anti-COVID.

Specialiştii desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare pentru vaccinul anti-COVID, transmite Serviciul de Telecomunicaţii Speciale într-un comunicat.

Conform informațiilor transmise de STS, platforma pentru programare nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple.

„Având în vedere că trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu orele 15,00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare”, informează STS în legătură cu programarea la vaccinul anti-COVID.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin