Realizatorul TV Mircea Badea a reacționat în nota-i caracteristică în fața acuzelor ce îi sunt aduse de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Badea a povestit joi seara, în direct la Antena 3, cum s-a trezit că este acuzat de instigare publică și incitare la ură sau discriminare.

“Cum stăteam eu liniștit și mă păzeam de coronavirus să nu mă atace, primesc un mesaj pe WhatsApp. A venit un plic, aici, la poartă la Antena 3. Și în plic erau două hârtii de la Poliție, de la Biroul de Investigații Criminale.

Biroul de Investigații Criminale solicită Antenei 3 o emisiune din iunie sau iulie, cred că iunie totuși, 2018. Se fac doi ani în curând.

”Eu nu am zis așa ceva”

Acum aproape doi ani aș fi zis eu pe pasă să-i călcăm pe #rezist cu mașina. Așa aș fi zis eu. Eu n-am zis așa ceva, dar ei așa zic.

Momentul la care fac ei referire, discuția despre #rezist și mașinile a fost în 2018. În octombrie 2019, în plină campanie electorală, începe urmărirea penală in rem, deci pe faptă, nu persoană, în legătură cu această presupusă faptă.

Mie îmi vine foarte rău să râd, pentru că este ceva atât de comic. Sigur, în principiu n-ar fi comic, ar fi dramatic, dar țara asta…Un domn de la Biroul de Investigații Criminale solicită caseta de acum doi ani și să spunem și locul unde a fost făcută emisiunea (…).

Vreau să-i încurajez pe cei de la statul de drept să finalizeze cât mai repede dosarul, cu un rechizitoriu sper, și să mă trimită la onorata instanță pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a spus Mircea Badea, joi seară, la Antena 3.