„Stenogramele interceptărilor, atunci când am fost propuşi spre arestare, în decembrie 2015, conţineau nişte mistificări flagrante. Mi se puneau nişte vorbe în gură pe care nu le rostisem şi nu apăreau pe înregistrare. Erau introduse propoziţii, fraze, schimbate cuvinte. Am auzit cu urechile mele un martor spunând că ofiţerul de poliţie judiciară i-a cerut să introducă numele meu în declaraţie, nici nu mă cunoscuse.

Toate lucrurile astea au contat pentru că mi-am format o imagine despre ce poate însemna acest mecanism infernal care a mâncat viaţa unor oameni 3 ani şi jumătate. O mare parte din ei sunt achitaţi la ora asta. Dacă voi face plângere la Secţia specială, sigur va răspunde cineva. Şi cel mai probabil o voi face. Adevărul trebuie stabilit până la capăt”, a spus Dan Andronic la Antena 3.

Dan Andronic a fost acuzat, în urmă cu trei ani și jumătate, de DNA, de complicitate la constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență. Ambele acuzații ale DNA au fost respinse de Curtea de Apel Brașov.