Anunțul că PSD vrea să discute, miercuri, moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Justiției a provocat agitație pe scena politică. Tudorel Toader pare însă decis să râmână ministru al Justiției până când decizia de revocare va fi publicată în Monitorul Oficial.

„Voi fi ministru – am spus de o mie de ori, dacă nu vreți să rețineți, până când în Monitorul Oficial se va publica decizia de revocare”, a comentat Tudorel Toader. Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul Justiţiei a precizat: „Şi de ar fi demisie tot trebuie decretul preşedintelui de revocare, deci reperul fix, obiectiv şi juridic este Monitorul Oficial”.

Întrebat de decizia cui va ține cont, respective de cea a premierului Viorica Dăncilă sau de cea a conducerii PSD, care se va întruni miercuri, Tudorel Toader a pufnit: “Întrebarea este fără conținut. Voi ține cont de decizia provocatoare de efecte juridice, de ceea ce va apărea scris în Monitorul Oficial”, a declarat ministrul Justiției.

O informație apărută marți după amiază a făcut înconjurul presei și a dat frâu liber speculațiilor. Este vorba de decizia care asr fi fost luată de PSD de a discuta moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader miercuri în Senat. În aceeași zi, are loc ședința Comitetului Executiv al PSD. Pe agenda discuțiilor se va afla înclusiv remanierea ministrului Justiției.

El a spus că ministrul Justiţiei poate să participe la orice procedură legislativă din proprie iniţiativă. „Ministerul Justiţiei are un secretar de stat care e împuternicit să participe la dezbateri parlamentare. Uneori nu poate să participe la trei comisii, că ubicuitatea încă nu există. Şi atunci poate să participe un alt secretar de stat, un director la o direcţie sau, a doua ipoteză, să fii invitat. Secretarul de stat a primit invitaţia de a participa astăzi la ora 15.30, mi-a comunicat, cum era şi normal, şi atunci am spus că vin eu, dat fiind faptul că se reia dezbaterea la comisia specială pe Codul penal”, a menţionat Toader.