Compania RCS&RDS s-a înscris în concursul pentru acordarea de frecvențe radio, programat de CNA pentru 18 noiembrie. Cablistul a depus un dosar pentru aproximativ 20 de frecvențe din toată țara, pentru posturi generaliste și tematice, au declarat surse pentru paginademedia.ro. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să organizeze, începând din 18 noiembrie, concursul pentru atribuirea a 71 de frecvenţe radio, între care se află şi cele 23 de licenţe terestre care au fost retrase Radio Guerrilla în 19 septembrie.

Prin adoptarea în unanimitate a unei decizii privind scoaterea la concurs a unui pachet de frecvenţe pentru difuzarea unor servicii de programe de radiodifuziune pe cale radioelectrică terestră, Consiliul a modificat astfel data de începere a concursului pentru atribuirea acestor licenţe din 28 octombrie în 18 noiembrie.

Termenul limită de depunere a dosarelor la CNA a fost 18 octombrie (pentru primele 46 de frecvenţe radio scoase la concurs), respectiv 15 noiembrie (pentru restul de 25 de frecvenţe, între care şi cele pe care a emis Radio Guerrilla).

În data de 17 septembrie, CNA decisese să organizeze începând din 28 octombrie concursul pentru atribuirea a 46 de frecvenţe radio, între care şi una în Bucureşti, însă pe 19 septembrie Consiliul a retras licenţele (23 de licenţe terestre) pe care emitea Radio Guerrilla.

Frecvenţele vor fi scoase la concurs în două calupuri: generaliste şi tematice, acestea regăsindu-se în localităţi precum Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Covasna, Deva, Iaşi, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Slatina, Suceava, Târgu Mureş etc.
SURSA: paginademedia.ro, Agerpres