Activitatea de Internet Service Provider a firmei Deuromedia a fost transferata catre RDS incepand cu 15 octombrie 2001.
Firma romano-germana Deuromedia a fost printre primii ofertanti de servicii Internet pe piata brasoveana. Departamentul de Internet Service Provider, cunoscut din 1996 sub numele Deuroconsult, s-a impus pe piata brasoveana prin campanii agresive, care au contribuit foarte mult la cresterea numarului posesorilor de calculatoare cu acces la Internet. Amintim aici actiuni precum Internet Start (pachet gratuit de servicii Internet), Internet Test sau Internet Atitudine.
In spatele deciziei de transferare a serviciilor de furnizare de Internet de la Deuromedia catre RDS s-a aflat strategia de consolidare a domeniului principal de activitate al Deuromedia, dezvoltarea de software.
Membrii echipei ISP din Deuromedia (Deuroconsult) multumesc clientilor sai pentru increderea acordata serviciilor oferite. Suntem constienti ca nu intotdeauna acestea au fost la nivelul pe care l-am fi dorit, insa suntem convinsi ca transferul catre RDS va aduce servicii la nivelul calitativ pe care clientii il asteapta”, declara Adriana Hathazi, manager general Deuromedia.
RDS este principalul furnizor de servicii de acces la Internet si comunicatii de date de pe piata romaneasca, avand in acest moment cea mai mare conexiune la Internet – 74 Mbps si acoperire in 35 de orase. „Judetul Brasov reprezinta un nod comunicational extrem de important. Preluarea activitatii de oferire de servicii Internet de la Deuromedia, una din cele mai importante prezente de pe piata brasoveana, a reprezentat o buna ocazie de a ne intari prezenta in aceasta regiune”, a declarat Emil Jugaru, manager general Romania Data Systems.