Veniturile RCS&RDS au crescut în al treilea trimestru, pe piaţa din România, cu 13,6% până la 156,3 milioane euro, în timp ce profitul operaţional ajustat a crescut la 52,8 milioane de euro, conform informaţiilor furnizate de operator investitorilor.

RCS&RDS a avut pe piaţa din România venituri de 450,3 milioane de euro, mai mari cu 13,4% faţă de anul anterior şi un profit operaţional ajustat de 150,8 milioane  euro, mai mare cu 15,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. 

În Ungaria, compania a înregistrat în ultimele trei luni venituri de 34,1 milioane de euro, iar în Spania şi Italia 23,7 milioane de euro. În total, grupul RCS&RDS a avut venituri de 212,2 milioane de euro în trimestrul trei. Datoria totală a companiei la 30 septembrie 2016 era de 708,5 milioane de euro.

Fost director din Vodafone se ocupă de dezvoltarea reţelei mobile

Din vara acestui an, Mircea Beju, fost director de dezvoltare al reţelei mobile la Vodafone a preluat aceeaşi funcţie la RCS&RDS. Compania se axează pe dezvoltarea serviciilor mobile, în prezent având mai mulţi abonaţi decât Telekom.

RCS&RDS are 2 milioane de abonaţi la internet fix, 2,7 milioane de abonaţi la servicii de televiziune, 700.000 la televiziune prin satelit şi 1,4 milioane abonaţi la telefonie fixă. În ceea ce priveşte telefonia mobilă, compania va continua să investească în reţea sume de oridinul zecilor de milioane de euro astfel încât în 2019 să ofere acoperire pentru 98% din populaţie. Compania oferă în prezent acoperire 4G în principalele oraşe. Operatorul şi-a propus ca anul acesta să ofere servicii 4G în 100 de localităţi, iar ofera include în prezent peste 30 de dispozitive. Reţeaua 4G a RCS&RDS este de tip LTE TDD.

SURSA: RCS-RDS