Mai mult de o treime dintre respondenţi (39%) se tem de un război în zonă, pentru 34% temerea principală este îmbătrânirea populaţiei, 22% se tem de inflaţie şi creşterea preţurilor, 19% de nivelul datoriilor statului, 16% de reţelele de criminalitate organizată, 13% de falimentul statului român, 12% de creşterea inegalităţii sociale şi 10% de tulburări sociale.

Teama de război este mai prezentă în rândul bărbaţilor şi la respondenţii cu studii superioare. De falimentul statului se tem cu precădere respondenţii de peste 65 de ani, cei cu studii superioare, cei care locuiesc în mediul rural şi cei care au rezidenţa în Sudul ţării. Inflaţia şi creşterea preţurilor este socotită o temere mai importantă de participanţii la studiu înaintaţi în vârstă şi de cei care locuiesc în Moldova.

Creşterea inegalităţii sociale este socotită un potenţial pericol peste 25 de ani mai degrabă de cei cu studii elementare şi de respondenţii peste 65 de ani. Îmbătrânirea populaţiei este mai resimţită drept un pericol de tinerii între 18 şi 35 de ani.

Te-ar putea interesa și: