Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, scrisoarea deschisă este adresată conducerii, dar şi celorlalţi membri ai Partidului Social Democrat.

Citește și S-a pornit TĂVĂLUGUL împotriva lui Dragnea! Nu mai poate fi oprit

„Nimic din ceea ce solicităm pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni nu este în detrimentul altor localităţi sau al altor oameni. Din contră, doamna Firea a militat, atât de la nivelul funcţiei de vicepreşedinte al PSD, cât şi alături de ceilalţi primari din Asociaţia Municipiilor din România, pentru rezolvarea unor probleme generale ale administraţiei publice locale, cum ar fi de exemplu măsurile compensatorii pentru echilibrarea bugetelor sau modificările Legii achiziţiilor publice şi ale Codului Administrativ. Înţelegem, în acest context, demersul politic al doamnei Firea şi, având convingerea că nu există o altă agendă ascunsă, o asigurăm de sprijinul nostru deplin. Noi nu suntem masă politică de manevră, ci suntem aici pentru a ne face datoria faţă de bucureşteni”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii subliniază că primarul general se poate baza pe voturile lor, ca şi până acum, pentru toate proiectele benefice pentru Bucureşti. Ei mai arată că de la alegerile din 2016, pentru prima dată în istoria postdecembristă Bucureştiul este administrat de o echipă unitară.

„Am fost martori, zi de zi, la eforturile depuse de doamna primar general pentru deblocarea sau iniţierea unor proiecte de anvergură, pentru obţinerea sprijinului din partea altor autorităţi ale statului acolo unde problemele nu puteau fi rezolvate pe plan local. Am votat cu toţii solicitările adresate Guvernului pentru a trece în administrarea Municipiului Bucureşti a ELCEN, a Centurii Ocolitoare şi a Metroului, pentru că nicio altă instituţie a statului nu va avea interes mai mare pentru aceste obiective decât Primăria Capitalei. De aceeaşi părere sunt şi oamenii, cu care ne întâlnim zi de zi, şi pe care nu-i interesează disputele politice sau birocratice. Ei ştiu că traficul e un coşmar, iar Centura în loc să degreveze arterele din oraş e ea însăşi un focar de blocaje, că magistrala de metrou din Drumul Taberei pare că nu se va mai termina niciodată şi ne prinde anul 2020 fără metrou la aeroport, că reţeaua de termoficare este învechită şi are mari pierderi care se traduc în facturi mai mari către populaţie. Acestea sunt lucrurile care ne preocupă şi pentru care luptă doamna primar general, Gabriela Firea”, se susţine în scrisoare.

 

Primarul general, Gabriela Firea, a apreciat marţi, la TVR, că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat „ar fi benefică”, în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru, acela de a se consulta „doar cu două-trei persoane”.

„Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alţi colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). (…) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane – multe care nici nu fac parte din Guvern – deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o – dacă poate, ar fi minunat – dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar nu atât mai puţin pentru partid, cât pentru ţară”, a precizat Firea, întrebată fiind dacă Liviu Dragnea ar trebui „să facă un pas în spate”.

În ce priveşte persoanele cu care se consultă Dragnea, Firea a menţionat că sunt „câţiva apropiaţi”, mai mult din afara partidului, iar apropiaţii din interiorul partidului sunt „din ce în ce mai puţini”.


Te-ar putea interesa și: