Google reacţionează imediat la serviciul de jocuri Arcade, lansat de Apple, şi scoate pe piaţă Play Pass, un produs asemănător. Spre deosebire de Apple Arcade însă, Play Pass nu oferă utilizatorilor doar jocuri, ci şi aplicaţii. Un abonament lunar pentru Play Pass costă 4,99 dolari, la fel ca şi în cazul serviciului de la Apple, scrie news.ro.

Google nu finanţează dezvoltarea aplicaţiilor şi jocurilor care fac parte din noul serviciu şi nu pretinde exclusivitate. Astfel, toate titlurile ce pot fi descărcate din Play Pass sunt disponibile şi în afara serviciului, fie contracost, fie incluzând reclame sau microtranzacţii. Spre deosebire de Apple Arcade, care promite jocuri exclusive şi de o calitate mai bună, inclusiv finanţând dezvoltatorii, Google nu face decât să preia modelul de business fără să se implice foarte mult.

Aplicaţiile şi jocurile disponibile în Play Pass vor fi marcate în Google Play printr-un bilet colorat, care va încuraja utilizatorii să se aboneze, astfel încât să poată avea acces la produsul respectiv fără a mai fi deranjaţi de reclame şi alte costuri.

Un abonament Play Pass va putea fi folosit de până la 5 membri ai aceleiaşi familii şi va oferi instrumente de control parental. Serviciul este disponibil deocamdată doar în Statele Unite şi are un preţ promoţional de 1,99 dolari pe lună în primul an. Google promite că disponibilitatea serviciului va fi extinsă curând şi la alte ţări.