O luptă surdă s-a declanșat între Teodorovici, ministrul Finanțelor (care se vede chiar și candidat al PSD la prezidențiale), Rovana Plumb, ministrul pentru Fonduri Europene (și posibil viitor ministru al Afacerilor Europene) și premierul Viorica Dăncilă, scrie știripesurse.ro.

”În acest fel trebuie privite ieșirile lor publice din ultima perioadă. Fiecare dintre ei se zbat să îi arată lui Dragnea cât de credincioși și de utili îi sunt. Nu ai văzut cum au sărit ca niște lupi flămânzi asupra lui Negrescu (n.a Victor Negrescu, ministrul demisionar al Afacerilor Europene)? Îl vedeau ca un posibil concurent pentru poziția de comisar pentru că ăsta mic are mare trecere la Bruxelles”, a spus pentru STIRIPESURSE.RO unul din vicepreședinții PSD sub protecția anonimatului. Spusele sale au fost confirmate și de surse din cadrul Executivului.

Marea problemă e că viitoarea propunere a României trebuie să primească acceptul viitorului președinte al Comisiei Europene. Cele mai mari șanse le au în acest moment reprezentanții PPE, Manfred Weber și al socialiștilor, Frans Timmermans. De remarcat că olandezul, actual vicepreședinte al CE, are cele mai mari șanse în acest moment având și sprijinul unor guverne care sunt în PPE. Negocierile vor fi lungi și complicate și la pachet cu principalele poziții din Parlamentul European și alte instituții europene.

Ori care ar fi președintele CE, e clar că nici unul din ei nu prea văd cu ochi buni actualul Executiv de la București și nu vor accepta prea ușor orice propunere ar veni.