Rata împrumuturilor care nu pot fi recuperarete a ajuns la 2,9% din totalul creditelor la marile bănci americane, sau 116 miliarde de dolari, depăşind nivelul din primii ani ai marii recesiunii economice din perioada interbelică, a anunţat, luni, Moody’s, citat de Reuters.

În comparaţie, în 1932, al treilea al Marii Depresiuni economice, creditele care nu puteau fi colectate de la debitori se ridicau la 2,25% din total.În trimestrul al treilea, cele mai importante bănci din Statele Unite au scăzut din bilanţul contabil împrumuturi de 45 miliarde de dolari, în creştere de la 40 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea şi 31 de miliarde de dolari în primele trei luni ale anului.

În termeni anuali, împrumuturile care nu pot fi colectate reprezentau 3,4% în trimestrul al treilea, la fel ca maximul atins în 1934, anul de vârf al crizei economice din perioada interbelică, potrivit Moody’s.

Agenţia de evaluare financiară a inclus în raport băncile pe care le monitorizează şi care au o valoare a activelor de peste 50 de miliarde de dolari. Băncile evaluate de Moody’s controlează 85% din activele sistemului bancar din SUA.

SURSA:Mediafax