Răsturnare totală de situație! În condițiile în care specialiștii avertizează despre un al treilea val al pandemiei în România, care ar putea avea consecințe mai grave decât primele două, declarațiile venite din partea factorului politic nu fac decât să surprindă.

Astfel, preşedintele PNL, Ludovic Orban, vorbește despre flexibilizarea măsurilor de restricţie impuse în contextul pandemiei de SARS-COV-2.

Președintele Camerei Deputaților a admis că s-au purtat şi se poartă încă discuţii privind îmbunătăţirea măsurilor restrictive, dar nu a vrut să dea mai multe detalii, în ce ar putea consta această flexibilizare.

Răsturnare totală de situație! Orban vrea îmbunătățirea măsurilor de restricție

„A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile.

Sigur că s-au purtat discuţii şi se poartă discuţii, nu trebuie să neg, privind îmbunătăţirea, să spunem, a măsurilor, flexibilizarea măsurilor.

Subiectul pe care l-am discutat, într-adevăr, a fost o nemulţumire exprimată de un coleg privind reintroducerea cazurilor din focare în calculul incidenţei ratei de infectare, care a mărit această rată de infectare, adăugând şi cazurile care erau în focare, adică în centrele de vârstnici, în centrele de persoane cu dizabilităţi, în zone în care nu este vorba de o transmitere comunitară.

”Există întotdeauna discuţii pe tema aceasta”

Asta este! S-a adoptat Hotărârea de Guvern. Hotărârea de Guvern este în vigoare”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa BEx al PNL, întrebat dacă în privinţa restricţiilor în contextul pandemiei se schimbă ceva până la Paşte.

Întrebat despre ce îmbunătăţiri a măsurilor este vorba, el a răspuns că „există întotdeauna discuţii pe tema aceasta”.

Trebuie precizat că duminică seară a intrat în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice.